2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. YAZILI SINAVLAR (ÜLKE GENELİ ORTAK)

• Türkiye geneli Ortak yazılı sınav sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 10 (on) gün içerisinde açıklanacaktır.
  • Türkiye geneli ortak sınavda öğrenci, cevap kâğıdına kitapçık türünü kendisi işaretleyecektir.
  • Türkiye geneli ortak sınava girmeyip mazereti olan öğrenciler, mazeretlerini 5 iş günü içerisinde yazılı olarak okul müdürlüklerine ileteceklerdir.
  • Mazeret sınavı, ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde yapılacaktır.
  • İl geneli ortak sınava girmeyip mazereti olan öğrenciler, mazeretlerini 5 iş günü içerisinde yazılı olarak okul müdürlüklerine ileteceklerdir.
  • Ortak sınavlarda yanlış cevaplar puanlamaya dâhil edilmeyecektir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
  • Ortak yazılı sınav sorularının öğretmen veya öğrenci tarafından görüntüsü hiçbir şekilde alınmayacak, kullanılmayacak; hiçbir mecrada paylaşılmayacaktır.
  • Ortak yazılı sınav soru kitapçıkları öğrencilere verilmeyecek, sınav bitiminde gözetmen öğretmen tarafından toplanarak okul idaresine teslim edilecektir.
  • Ortak yazılı sınavlar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • Öğrencilerin sınavlardan aldığı puanlar ilgili dersin 1. dönem 2. yazılı puanı olarak e-Okula işlenecektir ancak Türkçe dersi için dinleme ve konuşma sınavları tamamlandıktan sonra oluşan puanlar ders öğretmenleri tarafından e-Okula işlenecektir.
  • Ortak yazılı sınav 6. sınıf Türkçe ile matematik derslerinde 1-12. Sorular 7 (yedi), 13-16. sorular ise 4 (dört) puan değerindedir.
  • Ortak yazılı sınavlar, uygulandığı dersin yazılı sınavı olarak değerlendirilecek ve o döneme ait ders puanının hesaplanmasında kullanılacaktır.
  • Geçerli mazereti olmadan ortak yazılı sınava ve mazeret sınavına katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmeyecek, bu sınavlara katılmayan öğrencilerin puan hanesine “G’’; kopya çeken öğrencilerin puan hanesine “K” yazılacak ve bu haneler de ortalamaya dâhil edilecektir.

22-12-2023

Yayın: 22.12.2023 - Güncelleme: 22.12.2023 20:56 - Görüntülenme: 127