Okulda Diyabet Eğitim Programı

Bakanlığımız ''Okulda Diyabet Eğitim Programı'', diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmek, öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet bulguları hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile  yürütmektedir.

Tip 1 diyabetli öğrencilerin okul/kurumlarda bakımı ve desteklenmesi konusunda öğrencilerin, çalışanların ve velilerin farkındalığının artırılması amacı ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında etkinliklerin, eğitimlerin düzenlenmesi ve "https://okuldadiyabet.meb.gov.tr" adresinde yer alan ''Okulda Diyabet Eğitim Programı Platformu''ndan yararlanılması, platform içeriğinde yer alan eğitimlerin öğretmenler tarafından tamamlanması önem arz etmektedir.

Bu itibarla öğrencilerin, okul çalışanlarının ve velilerin platformdan etkin yararlanmaları, başta diyabetli öğrencilerin velileri olmak üzere diğer velilerin de söz konusu etkinliklere ve eğitimlere katılımının sağlanması gerekli görülmektedir.

Değerli veliler, platforma kaydolarak gerekli eğitimleri tamamlamanız önemli rica olunur.

Yayın: 15.11.2023 - Güncelleme: 15.11.2023 11:45 - Görüntülenme: 87