Ock

18 Ocak Perşembe günü okulumuzun etkinlik listesi:

Öğrencilerimizin haftalardır Beden Eğitimi derslerinde sürdürdükleri Mangala Turnuvalarının final aşaması gerçekleştirildi. Final karşılaşmasını okulumuzun seminer salonunda gerçekleştirdik.

Teknoloji Tasarım, Görsel Sanatlar ve Proje Tasarım Uygulama derslerinde yapılan çalışmalar biriktirilerek öğrencilerimizin emeklerini tüm öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştıkları bir sergi düzenledik.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftasında 17 Ocak Çarşamba günü dolu dolu geçti.

Gün boyunca,

Kitap Okuma Saati,

En Sevdiğini Paylaş Etkinliği, Resfebe Yarışması,

Fiziksel Aktivite

ve çeşitli alanlarda çocukların sosyal gelişimlerini destekleyici atölyeler yaptık.

Ock

Kitap Okuma Kulübü öğrencilerimizle bugün "Çikolataca Konuşur musun?" kitabının kitap tahlil toplantısını yaptık. Kitapta multecilik, sığınmacılık, savaşın kötülüğü, dunya gundeminde olan konular gibi başlıkların yanında cesaretli olmak, yardımlaşmak, dostluk, yas süreci gibi konuları da ele aldık, bunlar üzerine bol bol sohbet ettik. Yine keyifli ve bol derinlikli bir toplantı gerçekleşti. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bir sonraki kitabımız ve ikinci egitim ogretim yılının ilk kitabı olan "Matilda" ile okuma maratonumuza devam ediyoruz.

Ock

8. sınıf öğrencilerimize Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Elif TEBER tarafından LGS sürecinde ders çalışırken dikkat etmeleri gereken konular ve lise türleri hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Sağlık ve Spor Liselerine giriş için yapmaları gerekenler üzerine eğitim verildi.

Ock

23-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Faaliyet Planımız kapsamında 16 Ocak Salı günü içerisinde sınıflarımızda "Münazara" ve "Eğitici Film İzleme" etkinlikleri yaptık.

Münazara etkinliğimizde,

Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?

Grup halinde çalışmak mı, bireysel çalışmak mı

önemlidir?

Öğrenciler okullarda üniforma giymeli mi?Teknoloji dünyaya faydalı mı yoksa zararlı mıdır?

konu başlıkları üzerine tartıştık.

Film saatimizde ise patlamış mısır ve içeceklerimizle birlikte eğitici animasyon kategorisinden "LEO" filmimizi izledik.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Faaliyet Planımız kapsamında 15 Ocak Pazartesi günü içerisinde sınıflarımızda "Origami Etkinliği",  "Bilgi Yarışması" ve "Boyama Etkinliği" yaptık.

Origami etkinliğimizde öğrencilerimizle birlikte renkli kağıtlardan çeşitli desenlere sahip kitap ayraçları hazırladık.

Sınıflarımızda düzenlediğimiz bilgi yarışmasında öğrencilerin düzeyine uygun Genel Kültür odaklı sorular sorduk.

Özel Eğitim Sınıfımızda boyama etkinliği yaptık.

Ock

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi" kapsamında Ocak ayında okulumuzda süt ve meyve günleri düzenledik.

Ock

12 Ocak Cuma günü Çankırı il genelinde 8. Sınıf öğrencilerimize Kazanım Değerlendirme Araştırması Sınavı yapılmıştır.

Ock

Ocak ayının 2. Haftası olan Enerji Tasarrufu Haftası içerisinde günümüzün en önemli ihtiyacı olan enerjinin aşırı ve bilinçsiz kullanımı ile gelecek nesillerin zor durumda kalmaması için enerjinin biliçli ve gereği kadar kullanılmasının sağlanması amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

5. sınıf öğrencilerimizle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının web sitesinde yer alan boyama etkinlikleri yapıldı.

Sınıflarımızda gereksiz açık bırakılan ışıklar ve akıllı tahtanın düzenli kontolü için Enerji tasarrufu bekçileri seçildi.

Türkçe öğretmenimiz Recep KARATAŞ koordinatörlüğünde seminer salonumuzda enerji verimliliği adına program düzenlendi.

Programda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının web sitesinde yer alan videolar izletildi.

Okulumuzun çeşitli alanlarına haftanın anlam ve önemi ile ilgili afişler asıldı.

Ock

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in ana rahmine düştüğü ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nde öğrencilerimize kandil şekeri dağıttık. Okulumuza Üç Aylar Panosu hazırladık.

Bu kutlu günde bolca salavat getirip dualar edilmesinin önemini vurguladık. Hepimizin kandili mübarek olsun.

Ock

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı çerçevesinde Ocak ayı içerisinde meyve ve süt günleri organize edilecektir.

Çocuklarımızın zihnen ve bedenen bir bütün olarak sağlık içerisinde büyümeleri için sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür. Bu sebeple ocak ayı boyunca okulumuzda pazartesi günleri meyve günü, perşembe günleri ise süt günü olarak kararlaştırılmıştır. Belirlenen günlerde öğrencilerimizin ara öğün olarak çantalarında 1 porsiyon meyve/süt bulunması önemle rica olunur.

Ock

Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenlerimizle birlikte 2024 yılı takvimi hazırlama etkinliği yaptılar. Öğrencilerimizin takvimleri gibi renkli bir yıl geçirmelerini temenni ediyoruz.

EDES projesi kapsamında proje koordinatörü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burcu KELEŞ eşliğinde Değerler Eğitimi Kulübü öğrencilerimiz Filistin için bağış kampanyası yaptılar.

28 Aralık 2023 tarihinde Çankırı ili genelinde 7. Sınıf öğrencilerine Çankırı Ölçme Değerlendirme Merkezi tarfından ortak yazılı sınav yapıldı.

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" kapsamında Fen bilimleri Öğretmeni Sefer DOĞDU koordinatörlüğünde okulumuz görevli öğrencileri tarafından seminer salonunda anma programı gerçekleştirildi.