14/05/2024 tarihinden itibaren geçerli olan

Sınıf Ders Programlarına ulaşmak için tıklayınız

Eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanmasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)  önemli bir role sahiptir. Bu kurslarda daha nitelikli ve zengin bir hizmet sunumunun sağlanabilmesi amacıyla  öğrenci, öğretmen, yönetici ve veli memnuniyetlerini değerlendirmek üzere anket formlarının hazırlandığı bildirilmiştir.

Bu kapsamda 13 Mayıs 2024 - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında MEB Anket Modülü (http://anket.meb.gov.tr) üzerinden erişime açılan ilgili anketlerin "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının Değerlendirilmesi  (Öğrenci, Öğretmen, Yönetici ve Veli)" kapsamında  duyurulması ve anketlere katılımlarının sağlanması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

-Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllar GLUTEN içerir.

-Yediğimiz her yiyecek yemek borusundan mideye, mideden ince bağırsağa, oradan da kalın bağırsağa gider. Midede hazmedildikten sonra ince bağırsakta besinler, vitaminler, mineraller ince bağırsaktaki villus çıkıntıları sayesinde emilir. Bu villuslar olmadan vücut besin maddelerini, ememez ve yukarıda anlatılan belirtiler görülmeye başlanır.

-Arpa, Buğday, Çavdar ve Yulafta bulunan GLUTEN adlı bir proteine tepki veren bağışıklık sistemi nedeni ile Çölyaklı bireyler bu tahılları ve bunlardan yapılan ekmek makarna, irmik, şehriye, yufka, bulgur vb gibi yiyecekleri tüketirlerse ince bağırsakta bulunan Villüs adlı emici yüzey tahrip olur ve besinler kana karışamadığı için beslenme yetersizlikleri ve devamında bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi sonuçlar ortaya çıkar.

-Bu nedenle ÇÖLYAKLI BİREYLER GLUTENSİZ besinlerle beslenmek zorundadır. Glutensiz beslenmeye başladıktan sonraki haftalarda belirtilerde düzelmeler görülmeye başlar. Yaklaşık 3 ay sonra da villüsler iyileşir. Besinler tekrar kana karışmaya başlar. Vücudun vitamin depoları tekrar dolar ve çocuğun gelişimi normale döner.

İlçe Belediye Başkanımız Hasan SOPACI ile birlikta okulumuz bahçesine öğrencilerimiz ladin diktiler.

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerinin 7 Mayıs Çarşamba günü girdikleri deneme sınavının sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, tüm öğrencilerimizin başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

İş sağlığı ve güvenliği haftası kapsamında 8-B ve 7-B sınıfı öğrencileri tarafından okulumuzda oluşabilecek olası tehlikeler ve bunlardan korunma yolları ile ilgili kısa bir video gösterimi hazırlanarak sınıflarda izletildi.Bu şekilde öğrencilerin bilinçlendirilmesi sağlandı. ayrıca iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili alınması gereken önlemlerle ilgili  bir pano çalışması yapıldı

Okulumuzda Trafik ve İlk Yardım Haftası Etkinlikleri kapsamında Şeyma Tarhan öğretmenimiz rehberliğinde kulüp öğrencilerimiz tarafından okul panosu düzenlenmiş, günlük hayattan esinlenerek hazırlanmış örnek olaylar canlandırılmış bu sayede öğrencilerimiz bilinçlendirilmiştir. Emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

5B sınıfı öğrencilerimiz kendilerinin hazırlayıp sunduğu Kişisel Verileri Koruma günü programı ile öğrencilerimizi  bilgilendirdiler. Kendilerini takdir ediyoruz.

Okulumuza bir hayırsever tarafından kitap bağışı yapılmış ve bağışlanan kitaplar okulumuz kütüphanesine kaydedilmiştir. Hayırseverimize teşekkür eder, öğrencilerimize keyifli okumalar dileriz.

Artı Nefes Vakfı tarafından düzenlenen Atatürk’e Mektuplar yarışmasında dereceye giren okulumuz öğrencilerinden Ahmet Kerem ÖZBEK, Kardelen BOSTANCI ve Nisa Nur TEPECİK’in eserleri, mektupların derlendiği kitapta yerini aldı. Artı Nefes Vakfı öğrencilerimize ve okulumuzun kütüphanesine  eserlerin yayınlandığı kitabı hediye etti. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

"Cumhuriyetimizin 100. Yili Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Malazgirt Zaferi ve Sultan Alparslan Konulu seminere öğrencilerimizle katıldık.

Bakanlığımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve  2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında  "1 Kural, 1 Hayat" temalı ortaokul öğrencileri arası anı yazma yarışması düzenlenecektir.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

Son başvuru tarihi: 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Bakanlığımız işbirliği ile "Güvenli Ürün Güvenli Gelecek" temalı ortaokul öğrencileri arası resim yarışması düznlenmektedir.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

Son başvuru tarihi: 16 Mayıs 2024 Perşembe

Nis

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması sebebiyle Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Bakanlığımıza bağlı tüm resmi/özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenecek olan " Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi " yarışması tüm öğrencilerimize duyurulur. Öğrencilerimizin eserlerini en geç 6 Mayıs  saat 11.00'de teskim etmiş olmaları gerekmektedir.