Ock

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı çerçevesinde Ocak ayı içerisinde meyve ve süt günleri organize edilecektir.

Çocuklarımızın zihnen ve bedenen bir bütün olarak sağlık içerisinde büyümeleri için sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür. Bu sebeple ocak ayı boyunca okulumuzda pazartesi günleri meyve günü, perşembe günleri ise süt günü olarak kararlaştırılmıştır. Belirlenen günlerde öğrencilerimizin ara öğün olarak çantalarında 1 porsiyon meyve/süt bulunması önemle rica olunur.

EDES projesi kapsamında proje koordinatörü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burcu KELEŞ eşliğinde Değerler Eğitimi Kulübü öğrencilerimiz Filistin için bağış kampanyası yaptılar.

28 Aralık 2023 tarihinde Çankırı ili genelinde 7. Sınıf öğrencilerine Çankırı Ölçme Değerlendirme Merkezi tarfından ortak yazılı sınav yapıldı.

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" kapsamında Fen bilimleri Öğretmeni Sefer DOĞDU koordinatörlüğünde okulumuz görevli öğrencileri tarafından seminer salonunda anma programı gerçekleştirildi.

Eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanmasında Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)  önemli bir role sahiptir. Bu kurslarda daha nitelikli ve zengin bir hizmet sunumunun sağlanabilmesi amacıyla öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi, il millî eğitim müdürlüğü yöneticisi ve veli memnuniyetlerini değerlendirmek üzere anket formlar hazırlanmıştır.

Hazırlanan anketler 22 Aralık 2023 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında doldurulmak üzere erişime açılmıştır. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilermizin ankete katılımlarını bekliyoruz.

27 Aralık 2023 Çarşamba günü eş zamanlı olarak 5. ve 6. Sınıflar okul geneli , 7. ve 8. sınıflar ilçe geneli deneme sınavı yapıldı.

26 Aralık Salı günü  6. Sınıf öğrencileri Türkçe ve Matematik dersinden ülke genelinde ortak yazılı sınav oldu.

İlk olarak 1946 yılında yerli tüketimi artırmak, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemini vurgulamak amacıyla kutlanmaya başlanan ve halen devam eden bir geleneğe dönüşen Yerli Malı Haftasını 12-18 Aralık tarihleri arasında tüm sınıflarımızda kutladık.

Kitap Okuma Kulübü öğrencilerimizle bugün "Sahipsizler" kitabının kitap tahlil toplantısını yaptık. Kitapta cesaretli olmak, yardimlasmak, zorluklarla mucadele edebilme gibi degerler ele alınıyordu, bunun üzerine bol bol sohbet ettik. Toplanti sonrasi yemek etkinligi duzenledik. Keyifli ve bol derinlikli bir toplantı gerçekleşti. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bir sonraki kitabımız olan "Çikolataca Konuşur musun?" ile okuma maratonumuza devam ediyoruz.

Bilindiği üzere, ülkemizde başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli kazalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetmekte, on binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır.

Türk Kızılayı toplumsal ilk yardım bilinci oluşturarak afet ve kazalar sonrası bireylerin zarar görebilirliğini azaltmak amacıyla ilk yardım eğitimlerinin ülke düzeyinde yaygınlaştırılması üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Türk Kızılayı tarafından "Engelsiz İlk Yardım Projesi" kapsamında görme ve işitme engelli bireylere yönelik geliştirilen ilk yardım rehberlerine, dijital içeriklere ve videolara Türk Kızılay İlk Yardım Web Sitesinden  https://www.ilkyardim.org.tr adresi üzerinden erişilebilmektedir.

1)      PROJENİN ADI:

“Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında resim, şiir ve kompozisyon yarışması”

2)      KONUSU:

Ülke genelindeki Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında resim, şiir ve kompozisyon dallarında Çanakkale Savaşları’nın 109. Yıl Dönümüne ilişkin günün anlam ve önemini belirten yarışma düzenlenmesi.

3)      SÜRESİ:

İlk Başlangıç Tarihi: 21.11.2002

Süresi: Her yıl

4)      ALANI: Ülke geneli

5)      HEDEF GRUBU:  Tüm resmî ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında okuyan 5.- 8. sınıf öğrencileri.

6)      AMACI:

a.      Çanakkale Savaşının dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini eğitim-öğretim ortamına yansıtmak,

b.      Ulusal ve uluslararası barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşüncelerini kazandırmak,

c.       Öğrencilere Çanakkale Savaşı’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak,

d.      Geçmiş kültürel değerlerle yeni kültürel değerler arasında bağ kurmak.

ŞARTNAME İÇİN TIKLAYINIZ.

Okulumuz öğrencilerine Fen Bilimleri Öğretmeni Demet KARAKOÇ önderliğinde görevli öğrenciler tarafından Dünya İnsan Hakları konulu seminer verildi. Birleşmiş Milletler Teşkilatınca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi sebebiyle her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.   İnsan Hakları Günü’nün, başta Filistin olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar ve tüm insanlık için daha fazla huzur, güven, hürriyet ve adalet dolu günlerin yaşanmasına vesile olmasını temenni eder, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarız.

28 Kasım tarihinde 8. sınıflar düzeyinde yapılan İlçe Geneli Deneme Sınavı'nda dereceye giren öğrencilerimize İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fadime Nurcan YAVUZ tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Dereceye giren Yavuz DAĞISTAN, Nisa Nur TEPECİK ve Nehir ATEŞOĞLU isimli öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

ÇEDES projesi koordinatörü ve Değerler Eğitimi Kulübü Danışman Öğretmeni Burcu KELEŞ önderliğinde okulumuz beşinci sinif öğrencilerine yakin cevrelerinde bulunan tarihi yapıları ve doğal varliklari tanıtan ilce gezisi düzenledi.